A hevederzár vásárlásról

Mai témánk a hevederzár vásárlásokhoz kapcsolódik. Elsősorban saját tapasztalatainkat osszuk meg olvasóinkkal, hogy melyek azok a dolgok, amelyek a leggyakrabban felmerülnek a hevederzár vásárlással kapcsolatban. Ez általában akkor történik, amikor a szerelés szolgáltatásunkat nem igénylik, így ki-ki önmagának kívánja az adott zárat felszerelni. Tartsanak velünk!

Kezdjük egyből a kétszárnyú hevederzárral. Ezt a típust a kétszárnyú ajtókra szereljük, így a legfontosabb a méret. Mivel az egyik ajtószárny mindig keskenyebb, mint a másik, eszerint az egyik hevederzár-rész is rövidebb. Nálunk az egyetlen méret a sztenderd, azaz az 580 és 630 mm.

Gyakran rákérdeznek arra, hogy ez az egy méret van-e. Nos, mi nem vagyunk zárszaküzlet, hanem zárszerviz szolgáltatást végzünk. A hevederzárak számunkra készülnek, saját fejlesztés alapján. Nekünk ez az egy méretünk van, de nem igazán van olyan kétszárnyas hevederzár a magyar piacon, ahol nagyobb a méretválaszték. Általában ezek a sztenderd ajtókra készülnek, amelyekre ez a méret tökéletesen telepíthető. Nem sztenderd méretű ajtókra mi más megoldásokkal tudunk szolgálni ügyfeleinknek. Akik saját maguknak keresnek megoldást, azoknak ezt saját maguknak kell megtalálni. Ha mégis a mi hevederzárunk a nyerő, akkor az mindkét félnek jó. Az ügyfél kap egy minőségi, erős hevederzárat, amely szakszerű szerelés mellett, 100 százalékos védelmet biztosít. Nem utolsósorban prémium kategóriás zárbetéttel van ellátva, amellyel szemben semelyik konkurens hevederzár betétje nem állja meg a helyét. (Egyes hevederzárak igencsak silány zárbetétekkel vannak ellátva, de erről majd máskor.)

A hagyományos, vízszintes hevederzár vásárlásnál már viszonylag egyszerűbb a vásárló dolga, hiszen csak az ajtó szélességi és vastagsági mérete szükséges, melyek alapján mi biztosítjuk a megfelelő méretű hevederzárat. Természetesen ez is a fent említett prémium kategóriás zárbetéttel van ellátva. Itt egy dolog lehet fontos még, ez pedig a színválasztás.

Szerencsére kezdenek elterjedni a fehér után a fémszínek, amelyek nagyszerűen illenek a kilincs és egyéb szerelvények színeihez. Végre kezdünk leszokni a csúf barna színről, és akár még egy barna ajtónál is inkább a kilincs és zárcímke színéhez igazodnak az ügyfelek, mint a hagyományos, unalmas barnához.

A függőleges hevederzárnál is fontos az ajtó magasságának mérete. A hevederzár tekintetében itt 2000 mm magassággal kell számolni, szintén felsőkategóriás zárbetéttel. A függőleges hevederzár többnyire fehér színben érhető el.

Végezetül meg kell említenünk a félkaros hevederzárat. Ez egy kiváló találmány, amely arra lett kifejlesztve, hogy azok az ajtók is 100 százalékos befeszítés elleni védelemmel legyenek ellátva, amelyekre beépítési okok miatt a hagyományos vízszintes hevederzár nem szerelhető fel. Sokan idegenkednek tőle, de kezdik megérteni szerencsére az emberek, hogy a védelemnek nem a zsanéroknál kell lenni, mert ott nem is próbálkoznak a betöréssel. Nem szabad ódzkodni az újdonságoktól, a fejlesztésektől, mert akkor rég leragadtunk volna az egytollas kulcsos Elzettnél, ami mára már nem egy nagy szám!

Válasszon megfelelően, kérdezzen, tájékozódjon! Mi a rendelkezésére állunk, és szívesen segítünk, amiben tudunk!