Kínai ajtó, HiSec ajtó

A HiSec ajtóról

Néhány szót a távol-keleti biztonsági ajtóról, ami Magyarországon is nagyon elterjedt és népszerű, mert körülbelül minden ötödik ajtó kínai. Aki megvette, és nincs vele gondja, az örüljön, mert sajnos nagyon sok zárprobléma van a kínai ajtóknál. Akinek meg gondja van vele, az csak bosszankodik. Szép az ajtó, jól néz ki, jó árban is van, de akkor is egy kartonlemezre hajlított lemez a borítása, így biztonsági ajtónak nem igazán neveznénk.

Igazából nem akarjuk lehúzni ezt a terméket, mert ezért az árért, amibe kerül - kb. 50-80 ezer forintért -, sokat nem lehet reklamálni. Igazából azért vannak vele problémák, mert nem hozzá értő emberek szerelik be, így akad, szorul az egész, letörik a kilincs, beletörik a kulcs. Az ajtó nyitáskor kattog, ropog, ami mind-mind ajtóbeszerelési, azaz ajtóbeépítési problémára utal.

Megjegyeznénk, hogy a kínai HiSec ajtó, a maga kétzáras kivitelével, már egy jobb konstrukció, mint amit az ismert barkács-áruházakban árulnak 20-40 ezer forintért. Azt a típusú kínai ajtót egyáltalán nem ajánljuk megvételre, mivel sajnos nagyon silány minőségű, csak a baj van vele. Már a kicsomagoláskor behorpad, tönkremegy benne/rajta valami.

Kínai ajtó zárbetét csere

hisec-kinai-ajto-zarcsereA kínai ajtókban lévő zárbetét mérete több méret is lehet, de mindig aszimmetrikus, eltolt méretű zárbetétekkel van felszerelve. A betét anyagát tekintve elvileg réz, de munkáink során már találkoztunk olyan kínai betéttel, aminek olyan súlya volt, mint egy fültisztító pálcának. Sőt, valamelyik zárhoz tartozó kulcsnak nagyobb a súlya, mint magának a zárbetétnek. Persze vannak olyan benne lévő zárbetétek, amik már közel 8-10 éve működnek, ami egy kész csoda.

Ezekhez a betétekhez elvileg két szervizkulcsot csomagol a gyártó, egy kódoló kulcsot, illetve 5 db lefóliázott végleges kulcsot.

Gondolom, ezzel a praktikával próbálják eladni az ajtót, hogy ez kódolható, amit az emberek el is hisznek. Éppen csak azt felejtik el elmondani, hogy csupán egyszer lehet kódolni, mégpedig a beépítés után. Innentől kezdve csak a végleges kulcsok működtetik az ajtót, a többit el lehet dobni.

Csak a beazonosítás végett, némely kulcsoknak a feje sárga, piros, de van fekete és kék verzió is.

kinai-lemezajto-teljes-koru-zarszervizA mi cégünk mindig javasolni szokta ezeknek a betéteknek az azonnali zárcseréjét, mert a betörők nagy szeretettel nyitogatják azokat az ajtókat, amelyekben ilyen gyenge minőségű zárbetétek vannak. Egy ügyes kezű betörőnek egy ilyet kifésülni, kikocogtatni, főleg ha már kikopott a zárbetét hengere, betétenként kb. egy perc.

Úgyhogy cseréltessenek, cseréljenek benne zárbetétet, egy magasabb fokú, biztonsági cilinderre, hogy ne legyen kellemetlen meglepetésben részük, mire hazaérnek a munkából!

A kínai ajtókban lévő zárbetétek méretét az ajtó vastagsága határozza meg, az árát pedig a zárbetét minősége.

Ennek a cseréje nem egy egyszerű feladat. Nem teljesen úgy működik, hogy kiveszem, beteszem, meghúzom és kész. Zárszerelésben jártasság, tapasztalat, szaktudás és megfelelő szerszámozottság szükséges hozzá.

Kínai ajtó zárbetét cseréje miatt, hívja ügyfélszolgálatunkat!

Ajtózárszerviz

+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

Kínai ajtó zártest csere

kinai-biztonsagi-ajto-zarbetet-csereA kíni biztonsági ajtóknak két fajtája van, az egyzáras- és a kétzáras verzió. A HiSec ajtó mindig két zárral ellátott ajtó. Az egyzáras verzió úgy néz ki, hogy alul egy háromirányú kínai zárszerkezet van beépítve. A kétzáras verziónál ugyanez van, csak fölötte még egy másodzár van elhelyezve, ami azonban csak egy irányba, azaz előrefele reteszel.

Ezekkel a zárszerkezetekkel, zártestekkel, ha bármilyen gond adódik, akkor nem érdemes javítani, szerelgetni, mert valamelyik még ráadásul össze is van szegecselve, úgyhogy itt zártest cserét szoktunk alkalmazni. Cégünk erre fel van készülve, a helyszínen orvosolja ezt a problémát.

Megjegyeznénk, ezek a zártest cserék ritkábban fordulnak elő, inkább a kínai zárbetéteket kell gyakrabban cserélni.

A kínai zártestekből létezik egy ún. nagyobb, illetve egy kisebb testű változat. A nagytestű zárnál kerek, azaz szabályos kör alakú tüskék jönnek ki a zárszerkezetből előre, a kistestű változatnál pedig négyzet alakúak, amelyeknek a sarka le van kerekítve.

A kínai pajzsok, kilincsek

A második legtöbb probléma a kínai ajtóknál a zárbetétek után, hogy letörik a kilincs, megszakad a menet a pajzsban, valamint fölfeszítik azt és bemennek a lakásba illetéktelen személyek.

Az első generációs kínai pajzsok nagyon gyenge lemezből voltak, simán fel lehetett feszíteni őket, miáltal könnyen be lehet jutni a lakásba. A másik probléma, amellyel sokan keresnek meg minket, hogy letört a kilincs kívülről, vagy belülről, és ezt kellene orvosolni.

A cégünk által felszerelt kínai pajzs már egy erősebb változat, egy év garanciát tudunk rá vállalni.

Egy rövid gondolat még az ajtóról, ha az ajtó nyikorog, ropog, feszül, tehát rosszul van beépítve, azzal mi semmit nem tudunk kezdeni. Kínai ajtó beállítást, beépítést nem vállalunk!

Ha csak némi marást, turbózást, igazítást kell végezni az ellendarabon, azt nagyon szívesen megoldjuk. Ennek a költsége Budapest területén, bruttó 10.160 Ft, ez a munkadíjunk.

ajtozar-csere-budapest
Profi ajtózár szerviz
Budapesten és Pest megyében!

Telefonszám
+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

E-mail
zarszerviz365@gmail.com

Készítette: HonlapCentrum