Másodzárak

A biztonsági másodzárak lényege

hevederzar-szerelesA régi másodzárak lényegében már teljesen elavultak. A belülről tekerőgombos, kívülről kulcsos Elzett és Lob másodzárak nem nyújtanak elegendő védelmet, sem mechanikai szempontból, sem a befeszítés ellen. És a minőségük sem a régi.

Mind az Elzett, mind a Lob zár egyszerű, fogazott kivitelű, így semmilyen finomnyitási módszernek nem állnak ellent. Fúrásvédelem sincs bennük, ráadásul a belső nyelvük is a tokon lévő ellendarabba csúszik bele, ami két darab facsavar tart. Gondolom, nem kell mondani, hogy mennyi időbe telik ezt kinyitni.

Mindezzel ellentétben, az olasz gyártmányú Potent rászegző másodzár egy robosztus termetű szerkezet, ami erős csavarokkal fogatható fel az ajtólapra. Acélnyelve hosszú, erős és tömör, ami akár a falba, akár a tokba/kengyelbe csatlakozhat.

masodzar-szerelesEz a másodzár képes megfelelő védelmet biztosítani az ajtónak kétféle szempontból is. Egyrészt véd a befeszítés ellen, úgy funkcionál, mint egy hevederzár. Befeszítéskor nem fog kiszakadni az ellendarab az ajtótokból, illetve a zárnyelv sem fog kicsúszni a kengyeléből. Másrészt pedig különféle mechanikai védelemmel van a szerkezet ellátva, így sem töréssel, sem fúrással, sem pedig finomnyitással nem nyitható. Ha gyenge a zár az ajtóban, mint például a panellakásoknál, műanyag ajtóknál, akkor ezzel a szerkezettel megerősíthető az ajtó, és nem kell még aggódni az esetlegesen gyenge főzár szerkezete vagy zárbetétje miatt sem.

Biztonsági rászegző szúrókulcsos zárak

A szúrókulcsos zárak lényege, hogy a körcilinderben lévő acéllemez lamellák a kulcs felől vastag fúrásvédelemmel vannak biztosítva, valamint nagyon nagy variációszáma van a lamellák osztásainak, ezért kizárt a finom nyitási eljárással történő nyitás lehetősége. Ha a pumpás cilinder széle teljesen egy síkon van az ajtó lapjával és a megfelelő átmérőjű furat van neki fúrva, akkor csakis a körcilinder roncsolásával tudjuk kinyitni az ajtót. Ez konkrétan fúrást jelent. A fúrás zajjal jár és időigényes, minimum 20 perces műveletről van szó. Tehát a betörők ennek nem fognak nekilátni.

Esztétikailag, igaz nem a legszebb látványt nyújtják felszerelve, viszont ha az ajtó tömör és a fali befogadó erős, akkor mondhatnánk azt is, hogy lehetetlen az ajtót befeszíteni.

Pumpás zárak mérete, formája

mottura-masodzar-kulcsokMéretüket, alakjukat, formájukat tekintve több variációt tudunk kínálni ügyfeleink számára. Az egyirányú változat azt jelenti, hogy egy vastag nyelv a záron keresztül, hat fordítás hatására, egy ellenoldalra felszerelt dobozba záródik. Ez egy kétszárnyú ajtó esetén pl. tökéletes megoldás lehet.

Egyszárnyú ajtó esetén, a zárnyelv a falba vagy egy tokba végződik. Ha az ajtó masszív, tömör és erős szerkezetű, akkor bátran mondhatjuk azt, hogy a betörő inkább távozik.

A függőleges változatnál a zárdobozból tulajdonképpen két irány biztosítja a védelmet. Ehhez a két irányhoz egy fel- és lemenő, teleszkópos rudazat kapcsolódik, ami annyit jelent, hogy a rudak állíthatók, így magasabb és alacsonyabb ajtókhoz egyaránt tökéletesek. A rudazat egyik vége a padlóba, járólapba, betonba, stb. fut bele, a másik vége pedig a mennyezetbe vagy a felső ajtókerethez rögzített kengyelbe csúszik.

Színüket tekintve a zárdoboz és a hozzátartozó rudak színe zöldes-barnás, színterezett. Ahová a kulcsot bedugjuk kívülről, az egy szép körcilinder, ami egy rozsdamentes vagy krómozott lappal van díszítve.

A pumpás zárak felszerelését követően 100% biztonság érhető el!

Ajtózárszerviz

+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

Hevederzár szerelés

mottura-masodzar-szerelesCégünk a Magyarországon lévő hevederzárak közül a legerősebb és legstrapabíróbb szerkezetet, a BARLOCK hevederzárat szereli és telepíti.

Azért esett a választásunk erre a hevederzárra, mert rengeteget teszteltük, és maga az anyaga és a belső kialakítása egyaránt stabil és megbízható. Ráadásul a kopásállósága is kiváló. A BARLOCK hevederzár könnyen szerelhető, vastag acélcsőrének mérete is variálható, így extra vastagságú ajtókra is telepíthető. Végül, de nem utolsósorban, az esztétikai kinézete is sokkal szebb, mint bármilyen más hevederzáré, nem csúfítja el az ajtót, és 100 százalék védelmet tud produkálni.

potent-masodzar-kulcsaiA szerkezetet működtető fogaskerekes zárbetét abszolút felsőkategóriás termék. Érdemes tudni, hogy Magyarországon jelenleg semmilyen más hevederzár nincs felsőkategóriás zárbetéttel ellátva, így azokon valamilyen mechanikus nyitás lehetőség mindig fennáll!

A zárbetét mindenfajta védelemmel el van látva, így törésvédelemmel is. Ennek kívülről talán még nincs is jelentősége, elvégre a jó minőségű hevederzárak zárbetétjeit egy ún. csőr védi, ám ha üveges az ajtó és belülről esetleg hozzáférnének a zárbetéthez, akkor még fogóval vagy zártörő eszközzel sem tudják a betétet roncsolni a törésvédelemnek köszönhetően.

A zárbetéthez tartozó kódkártya véd az illetéktelen kulcsmásolás ellen, így a kulcsot csak akkor lehet lemásoltatni, ha a kódkártya is jelen van.

A BARLOCK hevederzár színei és kivitele

potent-masodzar-szerelesA többi hevederzártól eltérően a BARLOCK szín elérhetőségében is különbözik. A hevederzárat lehet rendelni a kilincs és zárcímke színében, fémszínekben, így még öltözteti is az ajtót. A vízszintes változat négyféle színben érhető el: sötétbarna, fehér, F1 és F2 elox színekben (szatén réz és alumínium).

A BARLOCK hevederzár elérhető vízszintes kivitelben, teljes, félkaros és kétszárnyú változatban. Ezenkívül függőleges kivitelben is szereljük.

Vízszintes sztenderd méretek: 800, 850, 900, 950, 1000 mm

Kétszárnyú hevederzár méret: 630 – 580 mm

barlock-logoFélkaros hevederzár méret: 630 mm

Függőleges hevederzár méret: 2000 mm

Amennyiben a pumpás zár vagy a BARLOCK hevederzár szerelését cégünkre bízza, biztosítjuk, hogy korrekt, versenyképes árral – zárral és egy év teljes körű garanciával állunk az Ön rendelkezésére Budapesten és Pest megyében. A zárakat raktárkészletről biztosítjuk, így akár aznapi másodzár szerelést is tudunk vállalni!

Ne feledje, csak egy telefonhívás választja el a teljes biztonságtól!  

ajtozar-csere-budapest
Profi ajtózár szerviz
Budapesten és Pest megyében!

Telefonszám
+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

E-mail
zarszerviz365@gmail.com

Készítette: HonlapCentrum