Zárcsere, ajtózár-csere

ajtokilincs-csereAjtózár cserével kapcsolatban az alábbiakban részletezzük, hogy milyen ajtókban, milyen zárak, zárszerkezetek, zárbetétek cseréjére kerülhet sor. A leggyakoribb ajtófajtákat és esteket részletezzük. Ha valaki esetleg nem látja itt az oldalon a problémáját, de ajtózár cserére van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat! Kollégáink minden alkalommal megpróbálnak a segítségükre lenni, hogy a probléma mielőbb beazonosításra kerüljön, és arra a legmegfelelőbb megoldást, zárcserét tudjuk javasolni!

Trezorzár csere

ajtozar-csereMagyarországon a trezorzárak, azaz a biztonsági acélajtókban lévő, három irányba záródó zárszerkezetek zárcseréje igen gyakori. Sok esetben a biztonsági ajtót működtető trezorzár elöregedett, ezért van szükség a zárcserére. A másik gyakori ok, amikor elvesztek a lakáskulcsok, vagy új lakók érkeztek a lakásba. Ilyenkor is nagyon fontos a zárcsere a biztonság érdekében.

A trezorzárak esetében találkozhatunk kódolható, programozható szerkezetekkel, amikor nem kell a komplett zárcserét elvégezni, csupán a tanítható zárszerkezetet kell egy új kulcskészletre rátanítani. Vannak olyan trezorzárak, ahol lamella, vagy kivehető nucleo cserével oldható meg a zár új kulcsokkal történő, nyitása, zárása.

biztonsagi-ajtozar-csereIlletve vannak olyan esetek, amikor teljes zárszerkezet csere szükséges, mert vagy nem tudja maga a szerkezet a kódolást, vagy pedig a zárcsere előtt közvetlenül zárnyitás történt, így a megfúrt trezorzár szerkezet a továbbiakban már nem használható.

Bármilyen okból is legyen szüksége a bejárati ajtóban lévő biztonsági trezorzár cserére, cégünk az Ön rendelkezésére áll! Bármilyen trezorzárat raktárkészletről biztosítunk, így nagyon rövid határidővel és kedvező árakkal tudunk zárcsere munkát vállalni. Trezorzár szerelést, zárcserét az ország egész területén vállunk! Hívja ügyfélszolgálatunkat a részletekért!

Zárcsere Budapest

kinai-ajtozar-csereZárcsere szolgáltatásunk Budapest minden kerületére kiterjed.

Próbáljuk úgy beosztani a megrendeléseinket, hogy minden munkánál kevés időt töltsünk, illetve minden felvett megrendeléshez, kapacitásunknak megfelelően, akár egy órán belül meg tudjunk érkezni. Sajnos a budapesti közlekedést nem tudjuk megváltoztatni, de mindig próbáljuk betartani az ígért, és előre egyeztetett időponton belüli helyszínre érkezést.

bejarati-ajtozar-csereBudapesti ügyfeleink nagy többsége olyan ajtóval rendelkezik, ahol egy zárbetét biztosítja az ajtóban lévő zárszerkezet működését. Az esetek túlnyomó többségében elég ezt a zárbetétet kicserélni, főleg ha biztonsági okok miatt van szükség a cserére. Ritkább esetben romlik el maga a szerkezet, ez alól kivételt képeznek a műanyag ajtók vasalatai, de erről külön bekezdésben foglalkozunk alább.

Tehát zárbetét csere esetén is érdemes minket hívni, mégpedig a következő okok miatt.

zarcsere-budapestA zárcsere folyamán csak minőségi termékeket szerelünk, olcsó, silány, kínai zárakat nem tartunk, mert nem gyűjtjük a garanciális munkákat! Néhány példa a kínai típusokból: GMB, Anbo, Sib, Dog, Yeh, stb. Csakis minőségi zárbetétekkel dolgozunk, amely valamilyen védelemmel már el van látva. Minden munkára és általunk biztosított zárbetétre egy év teljes körű garanciát vállalunk! Nyilvántartásunk nagyon pontos és naprakész, bármikor visszakereshető, hogy egy adott napon hol és mikor végeztünk zárcserét! Minden munkánkról készpénzfizetési számlát állítunk ki, így ez alapján is visszakereshető az adott időpont, munkafázis.

Mikor van szükség zárcserére? Ha ellopták vagy elveszett a lakáskulcsa, ha nem tud bejutni a lakásba, ajtónyitásra van szüksége, mert elromlott a zár, vagy ha csak fejleszteni szeretné otthona védelmét zárcsere formájában.

Legyen szó ajtózár cseréről, zárbetét cseréről, hevederzár betét cseréjéről, trezorzár cseréről, kínai ajtó zárcseréről, Mul-T-Lock zárcseréről, műanyag- vagy erkélyajtó zár cseréjéről, ránk számíthat, minket hívhat!

Hevederzárbetét-csere

garancialais-zarcsereAz összes, Magyarországon forgalomban lévő hevederzárat fogaskerék meghajtású zárbetét működtet. Ez általában egy 30/55 mm-es, jobb esetben valamilyen törésvédelemmel ellátott zárbetét, aminek az 55-mm-es része áll kifelé az ajtón keresztül.

Léteznek természetesen ennél hosszabb méretű hevederzárbetétek is. A hevederzár betétek léteznek fogazott illetve lapon mart kivitelben. Mi az egyszerű, fogazott kivitelt nem ajánljuk és nem is szereljük, mert az semmilyen védelemmel nincs ellátva. Ezeket akár egy egyszerű zárfésülési módszerrel ki lehet nyitni.

Cégünk a hevederzár-betét cserénél, alsó hangon már egy lapon mart kivitelű zárbetétet szerel, de inkább javasoljuk a felsőkategóriás zárbetéteket, amelyek már törésvédelemmel, zárfésülés (finomnyitás) elleni védelemmel is el vannak látva, valamint egy kódkártya tartozik hozzájuk, amely az illetéktelen kulcsmásolást hivatott megakadályozni.

Mivel a hevederzár az ajtó befeszítését akadályozza meg, kár lenne a spórolást az ezt működtető zárbetéten kezdeni, mert a gyenge zárbetét könnyen támadható, miáltal a hevederzár egyszerűen nyithatóvá válna. Szakmailag azt valljuk, hogy ha már védjük az ajtót a befeszítéstől, akkor egy komoly zárbetéttel védjük meg a hevederzárat is, és válasszuk a 100 százalékos biztonságot!

Prémium kategóriás zárbetétjeinkről érdeklődjön diszpécser-szolgálatunknál!

Ajtózárszerviz

+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

Műanyag ajtó zárszerkezet és zárbetét csere

lakasajto-zar-csereA műanyag ajtó típusa lehet kilincsfelhúzós, más szóval, kilincsműködtetésű vagy kilincsemelős, illetve kulcsműködtetésű/kulcsvezérlésű.

A kilincsműködtetésű ajtók működése eltér a többi ajtó működésétől. Amíg egy átlagos ajtónál becsukjuk az ajtót és rázárjuk a zárat, addig a fent említett kilincsvezérlésű típusoknál becsukjuk az ajtót és felemeljük/felhúzzuk a kilincset. Ezáltal az ajtó élébe belemart több pontos zárszerkezet csapjai, rúdjai, stiftjei - amik különböző alakúak és formájúak lehetnek, pl. horog, kampó, gomba, lapított, egyenes, dupla egyenes- beleakadnak a tokon lévő ellendarabokba, zárdobozba, furatba. Ezt követően a zárbetét elfordításával reteszeljük a zárszerkezetet, ezzel akadályozva a kilincs lenyomását.

A kilincsműködtetésű típus esetén, a kilincs felhúzásával a zárdobozba egy fogazott szerkezet tolja felfele és lefele a rudat, ezáltal mozog a többirányú szerkezet.

A kulcsműködtetésű változatnál pedig, a zárdobozban egy patkó alakú fogaskerék hajtja a többi kisebb fogaskereket és ezáltal nyílik és záródik a többirányú mozgás. Ezt a mozgást egy cilinderzár betét működteti, ahogy a kulcsot forgatjuk.

Ezeknek a záraknak a dorn mérete szabványos, ami azt jelenti, hogy az előlap és a kilincstengely közepe közötti távolság 35, 45, 55, 65 mm lehet, a kilincstengely és a zárbetét közötti távolság pedig 72, 85,90 vagy 92 mm. Egy-két erősebb, masszívabb kivitelű ajtózár esetében az előlap szélessége nem a szokványos 16 mm, hanem a vastagabb 22 mm-es variáció. Ez főként nagyobb lakóparkokban szokták szerelni tűzgátló ajtókba (KFV és Fuhr 65/72). Ezek a zárszerkezetek nem készülnek külön jobbos- és balos kivitelben, mert a nyelvük forgatható. Olajozni nem kell őket, mert gyárilag be vannak zsírozva. Ha az ajtó jól be van állítva és könnyen működik a zárszerkezet, akár 10-15 évig is működhet a zár.

Ha csak biztonsági okok miatt lenne szükség a zárcserére, akkor elég a zárbetétet kicserélni az ajtóban.

Ha valamilyen probléma lépne fel akár a szerkezettel, akár a zárbetéttel kapcsoltban, hívjon minket! Kollégáink segítenek beazonosítani a problémát a telefonos beszélgetés során, így pontos árat tudunk mondani a zárszerkezet cserére.

Mul-T-lock zárbetét csere

A Mul-T-Lock zárbetét csere vagy zárcsere leginkább eredeti Mul-T-Lock típusú ajtóban lévő zárak cseréjét jelenti. Ezek az ajtók Izraelből származnak, és a legtöbb esetben nagyobb lakóparkokban találkozhatunk velük. Ebben a biztonsági ajtóban van egy Mul-T-Lock zárszerkezet, amely háromirányú zárást biztosít, általában gyári Mul-T-Lock zárbetétek által.

A zárbetét mindenképpen fogaskerék meghajtású ebben az esetben, így nem igazán lehet a zárcserét házilag elvégezni.

Vannak olyan Mul-T-Lock zárbetétek, amelyek igazán jó minőségűek, de már sajnos nincsenek forgalomban. Ilyenkor érdemes inkább a zárkódolás szolgáltatásunkat választani.

Mindenképpen egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal, ahol kollégáink segítenek beazonosítani az ajtóban lévő Mul-T-Lock zárbetétet. Ezután tudjuk elmondani, hogy érdemes-e az adott betétet kódolni, vagy inkább a zárcsere javasolt. A zárkódolást a zárszerelő kolléga végzi el a helyszínen. A kódolás után az új kulcskészlet fogja működtetni az ajtót.

Itt még egy mondatban megjegyeznénk, hogy Mul-T-Lock zárnyitást csak hozzáértő szakemberrel érdemes és szabad elvégeztetni, mert ha levágják a több tízezer forint értékű Mul-T-Lock zárpajzsot, akkor annak beszerzése nem lesz egyszerű. Pajzs nélkül pedig a bejárati ajtó könnyen támadhatóvá válik és iszonyatosan rondán is fog kinézni.

Zárcsere tájékoztató árak

Áraink tájékoztató jellegű, bruttó (budapesti) árak, további részletek miatt hívja ügyfélszolgálatunkat!

mul-t-lock-zarcsere-budapestBecsapódott ajtónyitás: 10.160 Ft

Dierre, Cisa zárkódolás: 30.500 - 32.500 Ft

Postaláda zár-csere, munkadíjjal együtt: 12.700 Ft

Kínai zárak, pajzsok, betétek cseréje: 25.400 – 40.000 Ft

Hevederzárbetét csere: 25.400 Ft

Mul-T-Lock zárbetét csere: 28.000 – 40.000 Ft

Mul-T-Lock zárbetét kódolás: 18.000 – 28.000 Ft

Műanyag ajtóban zárbetét csere: 25.400 – 40.000 Ft

Műanyag ajtóban vasalat csere: 28.000 Ft-tól

Trezorzár csere: 54.610 – 70.000 Ft

Ajtóigazítás, beállítás: 10.160 Ft

ajtozar-csere-budapest
Profi ajtózár szerviz
Budapesten és Pest megyében!

Telefonszám
+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

E-mail
zarszerviz365@gmail.com

Készítette: HonlapCentrum