Zárjavítás

Zárjavítás Budapest

ajtozar-zarjavitasBosszantó dolog, amikor tönkremegy az ember ajtózárja, így nem tud bejutni az otthonába, mert a zár meghibásodott vagy esetleg beletört a kulcs. Ilyenkor beszélünk zárjavításról, alkalmanként ajtónyitásról, szükség esetén zárcseréről.

Sokan azt gondolják, hogy nem szükséges a zárjavítás, mert mindenféle otthoni trükkökkel, barkácsolással, gondnok segítségével megoldható ez a probléma. Ez nem így van. A zárjavítás profi segítséget igényel, ne bízza a véletlenre ez a feladatot! Egy biztonsági zár szétszedése nem bonyolult feladat, viszont a hiba feltárása, illetve elhárítása már annál inkább. Nem elég egy zárszerkezetet szétszedni, abba tudni kell alkatrészt cserélni, rugót feszíteni és a végén újból összerakni azt. Egyáltalán nem mindegy, hogy a zárjavítás során milyen sorrendben rakjuk össze a zárakat, mert ez is precíz zárjavítási technológiát igényel.

muanyag-ajtozar-javitasA zárjavítás terén szerzett magas tapasztalatunk a garancia arra, hogy minket válasszon!  Mi garantáljuk azt, hogy otthona és értékei biztonságban lesznek, valamint, hogy mindig szakszerűen és kiválóan működnek majd a zárjai!

Mikor szükséges a zárjavítás?

Zárjavításra általában akkor van szükség, amikor magának a zárnak vagy zárszerkezetnek a belső alkatrészeit javítjuk, pótoljuk.

Gondoljunk itt rugótörésre, lamella törésre, esetleg zárdoboz, zárnyelv felhegesztésére, forrasztására. Ezeket a műveleteket főleg akkor végezzük, mikor nem tudjuk már a meglévő zárat pótolni, mert az nem beszerezhető. Ilyenek például a régi templomajtók zárjai; nagy, régi vaskapuk zártestjei; antik bútorok, kredencek, bútorszéfek, pénzkazetták zárjai; külföldről behozott egyedi zárszerkezetek, zárbetétek; társasházi elektromos zárak cilinderei; régi bérházak belső szobaajtainak zárjai és nem utolsó sorban régi páncélszekrények trezorzárjai.

Ezeknek a műveleteknek a végrehajtásához hosszabb időre van szükség a szokásosnál, amit a helyszínen nem tudunk elvégezni.

Zárjavítás szakszerűen

szakszeru-zarjavitasA szakszerű zárjavítás egy olyan feladat, amit nem tud mindenki az otthonában elvégezni, mert ehhez nemcsak szaktudás, szakértelem, hanem megfelelő szerszámok, illetve előreláthatóság szükséges. Ez alatt azt értjük, hogy a zárjavítással foglalkozó szakembernek tudni kell, hogy egy bizonyos feladat, mozdulat elvégzésének milyen következményei, hatásai lesznek.

A zárjavító kolléga a helyszínen mindig megkérdezi az ügyfelet, hogy volt-e valami előjele a meghibásodásnak, illetve, hogy történt-e valami óvintézkedés az ajtózárnál, vagy valaki piszkálta-e, szerelte-e már az ajtózárat.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a szakértelem, a hozzáértés ennél a szakmánál, mert ha nem látunk tisztán, hogy a zárban melyik alkatrész, mit és hogyan, meddig mozgat, akkor nem biztos, hogy nekünk ezzel foglalkozni kell.

Ajtózárszerviz

+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

Zárjavítás kiszállással

Zárszervizen belüli, zárjavítási feladatokat vállalunk Budapest minden kerületében, kiszállási díj nélkül, hétfőtől péntekig, reggel 8 órától este 20 óráig. Zárjavítási feladatokat végzünk továbbá Pest megyében is, illetve vidéken. Persze itt a zárjavítást nem tudjuk egy-két órán belüli kiszállással vállalni, illetve kiszállási díjat is fel kell számolnunk vidéki ügyfeleink estében. Vidéki és pest megyei ügyfeleinkhez mindig előre egyeztetett kiszállási és munkadíjjal érkezünk.

A zárjavítás kiszállással Budapest területén akár egy órán belül is elérhető, ami azt jelenti, hogy a megrendeléstől számított egy órán belül, a zárjavító szakember a helyszínre érkezve megkezdi a munkát. Legyen szó helyszíni zárjavításról, azonnali zárjavításról, esetleg többpontos biztonsági ajtó zárjavításról.

Zárjavítás témaköre lehet zárszerkezet állítás, ajtóbeállítás, marás, turbózás, nucleo-, zárköteg csere, zárkódolás, kilincs javítás, igazítás, ajtózsanér emelés, címke, rozetta igazítás, beállítás, ajtóhézag pontosítás.

Ezekre a zárjavítási feladatokra fel vagyunk készülve, a helyszínen minden zárjavítási problémát elhárítunk. Persze vannak olyan zárjavítási feladatok, amit már nem tudunk elvállalni, mert a zár már annyira kikopott, és nincs hozzá pótalkatrész. Ilyenkor sokkal kedvezőbb és költséghatékonyabb megoldás a zárcsere.

profi-zarjavitasNéhány példa, amikor már nem lehet a zárjavítást eszközölni: egy 15-20 éves, kikopott trezorzár-szerkezetet már nem szabad javítani, mert a benne lévő alkatrészek teljesen megkoptak, a rugók kinyúltak, a kulcslyuk kitágult, a kilincs-dió teljesen berágódott. Ugyanez a probléma léphet fel a régi bevéső záras ajtóknál, vagy a többpontos kilincs-felhúzós-, vagy kulcsműködtetésű zárszerkezeteknél, vasalatoknál. Probléma lehet pl. a Mul-T-Lock többpontos fogaskerekes zárszerkezet kikopásánál, illetve a hevederzárak fogasléceinek lenyalódásakor. A mai, fogyasztói társadalomban a zárcsere szó ereje a nagyobb, mint a zárjavítás fogalma. De ez nemcsak a mi szakmánkban jellemző.

Biztonsági ajtó zárjavítása

zarjavitas-szakszeruenA biztonsági ajtók zárjavítása többrétegű dolog, mert biztonsági ajtónak nevezik a HiSec kínai lemezajtót, a Mul-T-Lock fogaskerekes bejárati ajtót, a műanyag felhúzó-kilincses bejárati ajtót, valamint a trezorzárral ellátott tollas kulcsos-, vagy cilindervezérlésű többpontos ajtókat is.

Azért fontos, hogy ezeknek az ajtóknak a működési mechanizmusával tisztában legyen a zárszerelő szakember, mert minden egyes típusú biztonsági ajtónak más a működési elve. Máshogy zárnak a többirányú pontok és mindegyiknek más a biztonsági fokozata is. Ez azt jelenti, hogy egy kínai ajtó zárjavítása sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint pl. egy Viro zárral ellátott tollas kulcsos acélajtó.

A cégünknél dolgozó szakemberek régóta űzik a zárjavítás mesterségét, ezért minden problémát a helyszínen megoldanak. Tehát ha zárjavításról van szó, akkor bátran forduljon hozzánk! Telefonos diszpécser-szolgálatot ellátó kollégánk, már az első alkalommal kikérdezi az ügyfelet szakmai szempontok alapján, így már előre tudjuk, hogy a helyszínre kiérkező zárjavító kolléga milyen anyaggal készüljön, hogy ne érje meglepetés. Ezzel nemcsak az ügyfélnek spórolunk pénzt, hanem a cégünknek időt takarítunk meg.

Persze vannak kivételek, amikor nem tudjuk beazonosítani a javítandó vagy cserélendő ajtózárat, ilyenkor lehet, hogy sajnos kétszer kell visszamenni a helyszínre, de ennek a pluszköltségét soha nem hárítjuk az ügyfélre, inkább kérünk a zárról egy fényképet.

ajtozar-csere-budapest
Profi ajtózár szerviz
Budapesten és Pest megyében!

Telefonszám
+36-70-770-2942
+36-30-265-5531

E-mail
zarszerviz365@gmail.com

Készítette: HonlapCentrum