Lakás bejárati ajtózár cseréje gyorsan, szakszerűen, garanciával

Amikor ajtózár cseréről beszélünk, mi is jut eszébe az embereknek?

Nyilvánvalóan az, hogy a bejárati ajtón kicseréljük a zárat. Ez eddig rendben is van. Azonban minden esetben fontos pontosítani, hogy milyen ajtóról beszélünk. Ha nem tudjuk beazonosítani az ajtót, akkor nem tudjuk, hogy milyen zárszerkezet van benne, így pedig lehetetlenség árat mondani az ügyfeleknek.

Mivel szeretnénk elkerülni a helyszíni konfliktusokat, mindenképpen tudnunk kell, hogy miről is beszélünk, ezért vagy a kulcsról kell leolvasni a zár márkanevét, vagy az ajtót kell lefotózni, illetve elmondani nekünk az ajtó jellemzőit. Volt már rá példa, hogy az ügyfél szerint egy sima vasajtóról volt szó, ám a helyszínen egy biztonsági ajtó volt beépítve. Ilyenkor nem mindegy, hogy 32.000 Ft költséggel vagy 110.000 Ft költséggel kell kalkulálni. Ezért is kell kérdéseket feltennünk a telefonban.

Biztonsági bejárati ajtó- és zár típusok

Az ajtó anyagát tekintve, lehet szó műanyag bejárati ajtóról, fa bejárati ajtóról, illetve fém bejárati ajtóról. A különböző ajtó alapanyagok összefüggésben lehetnek az ajtó méretével. Beszélhetünk egy- vagy kétszárnyú bejárati ajtóról.

Az ajtó típusát tekintve, beszélhetünk biztonsági ajtóról, sima, egyszerű bejárati ajtóról, panellakások-, régi bérházak bejárati ajtóiról, műanyag- vagy kínai (HiSec, SecDoors) biztonsági ajtóról, vagy egyedileg készíttetett biztonsági ajtóról.

A másik dolog, amire nagyon fontos és kell is figyelmet fordítani, hogy milyen típusú zárszerkezet van az ajtóban. Nem mindegy ugyanis, hogy csupán a zárszerkezetet hajtó zárbetétet kell kicserélni, vagy pedig pl. egy biztonsági bejárati ajtó trezorzár-szerkezetét. A két dolog között ugyanis hatalmas különbség van.

Az ajtózár cserénél gondolhatunk mind az anyagi vonzatára, mind pedig az elvégzendő munkára ráfordított időre, a szaktudásra, amelyet pl. a fent említett szerkezetnek a cseréje igényel, illetve a cserélendő zárnak, zárszerkezetnek a meglétére.

Vagy beszélhetünk éppenséggel egy műanyag- vagy fa ajtó élébe beépített szalagzárról, ajtóél vasalatról is. Megemlíthetjük továbbá a különféle bevéső zárakat, rászegző zárakat, vagy másodzárakat. Ebből is látható, hogy mennyi fajta, különböző típusú és méretű zár létezik a piacon, a márkákról és a minőségbeli különbségekről már nem is beszélve!

Miért és mikor szükséges az új kulcs?

Ha ajtózár csere ügyében keresnek mindig, szakképzett kollégáink mindig próbálnak előre tudakozódni, hogy pontosan milyen munkáról, milyen zárcseréről is van szó.

Így nemcsak a munkára fordított időt tudják előre „bekalkulálni”, hanem képben lesznek a cserélendő zárral, zárszerkezettel, zárbetéttel kapcsolatban is. Érdemes a fent leírtak alapján az ügyfeleknek átgondolni, hogy milyen zárcsere szolgáltatással kapcsolatban keresnek minket. Ezáltal támpontot tudnak adni szakembereinknek, akik így pontosan ki tudják a fizetendő költségeket számolni és azt az ügyfelekkel előre, már a telefonban közölni.

Amikor már tudjuk, hogy mit és hogyan szeretnének az ajtón kicseréltetni, akkor lehet rátérni a „miért-re”. Miért is van szükség rá, hogy lecseréljük a zárakat? Ez a témakör azért maradt a végére, mert ez tűnik a leglényegtelenebb információnak. Ám ez néhány esetben egyáltalán nem lényegtelen.

Az első, és talán legáltalánosabb probléma, amikor valaki elhagyta a kulcsát. Itt rögtön két dologgal szembesül a zárszervizes kolléga. Az első az, hogy először is ki kell nyitni az ajtót, elvégre egy kulcsra zárt ajtóban nehéz lenne elvégezni a zárcserét. Tehát először ki kell nyitni az ajtót, és ezután történhet meg a zárcsere.

A második legtöbbször említett probléma, amikor nem nyílik az ajtó, azaz valami történt a zárszerkezettel, esetleg teljesen tönkrement, így cserére szorul. Az esetek nagy százalékában itt is először zárnyitás történik, ezután tudjuk majd kicserélni az adott zárat.

Abban az esetben pl. sürgősségi ajtónyitásra és ajtózár cserére van szükség, ha valaki rosszul lett bent a lakásban, és az ajtó belülről van kulcsra zárva.

Szintén fontos megemlítenünk az új ingatlanba költözés esetét. Legyen az akár új, akár használt lakás, mindenképpen érdemes a zárcserét elvégeztetni egy szakemberrel. Használt ingatlan esetében azért, mert soha nem tudhatjuk kinél maradt egy pótkulcs. Új ingatlan esetén pedig a sorozatos ki-be mászkálások miatt, amit a mesteremberek végeztek. Az ördög soha nem alszik! Legyenek mindig elővigyázatosak!

Akkor is zárcsere szükségeltetik, ha beletört a kulcs a zárba. Szintén érdemes minket hívni, ha már megtörtént a baj és betörtek a lakásba. Mindenképpen helyre kell állítani a zárszerkezeteket, ki kell őket cserélni a helyszínelők távozása után. A megrongálódott zárszerkezet már nem üzembiztos, így bármikor beszorulhat/beragadhat az ajtó bezárása után. És persze akkor is kell a zárcsere, ha csak újabb, korszerűbb zárat szeretnének az ajtóba.

Hívja zárcsere szolgáltatónkat munkanapokon!

Amennyiben Ön a bejárati ajtózárat szeretné lecseréltetni, korszerűsíteni, biztonságosabbá tenni, vagy gondja van a bejárati- vagy erkélyajtó zárakkal, forduljon hozzánk!

HiSec és Secdoors kínai ajtó, izraeli Superlock/Multilock bejárati ajtó és felhúzókilincses műanyag bejárati ajtók zárcseréje miatt bátran hívjon minket!

Munkáinkra 12 hónapos garanciát vállalunk! A minőségnél ne adja alább!

06-70-770-2942

ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár csere, ajtózár csere Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár csere Pest megye
ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár csere, ajtózár csere Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár csere Pest megye
ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár csere, ajtózár csere Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár csere Pest megye