Ablakra/teraszajtóra ki- és befeszítésgátló szerelés

Mivel a hazánkban a betörések gyakorisága emelkedő tendenciát mutat, érdemes erre kicsit több figyelmet fordítani. Nagyon jó, ha igazi acél-biztonsági ajtó védi az otthont, ám ilyenkor sem lehet hátradőlni, mert érdemes az összes nyílászárót védelemmel ellátni. Felejtsük el az elavult ablakrácsokat, elvégre nem börtönben vagyunk, és már 2020 van. Vannak modern védelmi eszközök, melyekkel meg lehet akadályozni a betörést. Erre valók az ablak befeszítés-gátlók, amelyeket a gyenge fa- vagy műanyag ablakokra, teraszajtókra érdemes felszereltetni.

A bejárati ajtó után a második leggyakrabban felfeszített nyílászáró

Sokan nem is gondolnak bele, hogy bizony nem elég a bejárati ajtót védeni, mert ha nem jutnak be az ajtón, be tudnak jutni az ablakon. Vagy a hátsó ajtón. Vagy a teraszajtón. Ma már elmondhatni, hogy az új építésű házak, társasházak ablakai, teraszajtói a népszerű műanyag nyílászárók. Egy jó minőségű műanyag ablakkal, ajtóval sok baj nincs, már ha jól van beépítve. Ilyenkor kiválóan szigetel, brutál jól tud kinézni, nagyon modern darab. Viszont biztonsági funkciót nem lát el.

A nagy, 2 méter magas teraszajtót pl. egy vékony, hosszú vasalat működteti, mely bár több ponton záródik, ám a záródási pontok gyengék. Az ellendarabot többnyire egy- vagy két darab 10 mm hosszúságú csavar tartja. Ez a csavar pedig magába a műanyag ajtótokba van becsavarozva. A műanyag pedig rugalmas anyag. A feszítés hatására az anyag enged, a pár mm-es záródási pontok kifordulnak a helyükről, vagy az ellendarabot tartó csavar mozdul el, és máris egy pattintással nyitva is van a teraszajtó, vagy az ablak. Az ellendarabot tartó pici csavar ugyanis semmilyen komolyabb erőhatást nem bír elviselni.

Bizony, a bejárati ajtó helyett gyakran próbálkoznak a hátsó ajtók, ablakok befeszítésével. És ez sikeres is többnyire, mert hamarabb elboldogulnak vele mint egy biztonsági ajtóval, és a lebukás veszélye is kisebb, főleg ha védettebb, mások által nem rálátható helyen vannak ezek az ajtók, ablakok.

Akinek esetleg riasztója van, annak is érdemes elgondolkodnia. Hiszen hányszor szólal meg ilyen-olyan riasztó az utcán, gyakran erre már fülünk botját sem mozdítjuk, annyira hozzászoktunk már. A távfelügyeletnek pedig kell egy kis idő mire megérkezik, 10 perc alatt pedig egy-két értéktárgyat már el lehet vinni. Általában egy betörés nem tart órákig, így mire a biztonsági cég autója a helyszínre érkezik, a betörők már rég nincsenek ott.

Hogyan véd a ki- és befeszítésgátló? Milyen változatok vannak?

A befeszítés-gátló egy egyrészből álló mechanikus szerkezet. A műanyag ablakra/ajtó keretére, tokjára van felszerelve. Ablakok esetén egy-egy darab felszerelése ajánlott ablakonként, az ajtók esetében pedig 2-2 db.

A befeszítés-gátló mini hevederként funkcionál, azaz leszorítja a nyílászáró nyíló oldalát, mely esetben az ablak/ajtó nem nyitható. Kiváló védelmet nyújt lakása, otthona ablakainak védelmében, nagyon esztétikus, nem csúfítja el a lakást.

Általában a karos- és csappantyús változatok a legnépszerűbbek. A karos változatnak van egykaros és keresztirányú, vagy kétkaros típusa is. Ezek kulccsal működnek. Kulccsal lehet nyitni a kis zárat, miáltal a kar mozgatható és lecsúsztatható az ablakról/ajtóról (teraszajtóról).

A csappantyús változat esetében, pedig egy kis lemezlap-rugós mechanika mozgatja a szerkezetet. A rugós rész miatt a szerkezet előre húzható és simán visszahajtható az ablakról. Zárásnál pedig csak rá kell „csappantani“, csukni, majd visszatolni a rugós mechanikát és már zárt állapotban is van. Gyerekek által is könnyen és egyszerűen működtethető, bár bizonyos fokú erőkifejtés szükséges hozzá.

Mindkét változat kiválóan véd a befeszítéses behatolás, nyitás ellen. A befeszítés-gátlóktól az ajtót, ablakot lehetetlen bepattintani, így inkább a szomszédnál próbálkoznak majd a befeszítéses behatolással.

Üvegtöréssel ritkán találkozunk, nagyon macerás, hangos, balesetveszélyes, így ez a fajta bejutás a teraszajtón át nem jellemző. Persze, ha mindentől távoli helyen van, és senki nem hallja az üveg csörömpölést akkor előfordulhat, de a városban egyáltalán nem jellemző ez a betörési mód.

Milyen színekben érhető el a ki- és befeszítés-gátló?

A befeszítésgátlók fehér és barna színekben érhetők el. Ezek a leggyakoribb színek a nyílászárók esetében, de a fehér a népszerűbb.

Mint már említettük, a befeszítésgátlók szépek, esztétikusak, illenek színben a nyílászárókhoz, könnyen működtethetők mindenki számára, így nagyszerű megoldás a teraszajtók, ablakok ilyen fajta védelme.

Milyen befeszítés-gátlókat szerelünk az ablakokra?

Cégünk rövid határidővel vállalja beszerelni a befeszítésgátlókat, szakszerűen, precízen, az ügyfél által választott kivitelben. Felmérést nem végzünk, csak fotó alapján tudunk megoldásokat javasolni a befeszítés-gátlók felszerelésére és ez alapján mondunk árat. A fotót e-mail kell számunkra elküldeni, minden egyes ablakról, ajtóról külön-külön, ahová a befeszítés-gátlókat felszereltetni szeretnék.

Fontos tudni, hogy nem minden ablakra szerelhető fel befeszítés-gátló, és nem minden fajtájú befeszítés-gátló szerelhető fel az adott ablakra/ajtóra. Ez nem úgy működik, hogy az ügyfél keresgél a neten, valami megtetszik neki és mi azt felszereljük. Általában ilyenkor olyat választanának, amit az adott nyílászáróra nem lehet felszerelni szakmai okok miatt. Ezért kell a fotó e-mailben nekünk.

Amit az esetek 99 százalékában fel tudunk szerelni, az a fent említett karos- vagy csappantyús változat. A csappantyúshoz nagyobb hely szükséges, a karoshoz kisebb. Előfordulhat az is, hogy pl. az ablaknál csak fent meg lent van elég hely, így a nyíló oldalra fel sem lehet szerelni a befeszítésgátlót helyhiány miatt. Ilyenkor muszáj két darabot felszerelni, hiszen annak nincs értelme, ha csak lent vagy csak fent fog a szerkezet egy ponton.

Mivel zárszerviz szolgáltatónk sok munkával van ellátva, így helyszíni felmérést külön nem tudunk biztosítani. Fényképeket kérünk e-mailben, melyek alapján árakat tudunk mondani a szerelésre, budapesti helyszíni kiszállással. Sajnos nem mindenki van tisztában a biztonsági zárak áraival. Amikor a fotót elkészítik, kérjük a függönyöket, ablakdíszeket eltávolítani szíveskedjenek, és egy teljes alakos fotót kérünk minden egyes ablakról, ajtóról, hogy az egészet szemre tudjuk vételezni.

A befeszítés-gátlókat a megrendeléstől számítva egy-két munkanapon belül vállaljuk beszerelni Budapesten és Pest megyében. A munkánkra egy év teljes körű garanciát vállalunk.

Bármilyen kérdés, árak egyeztetése miatt, hívja ügyfélszolgálatunkat, mely készséggel áll az Ön rendelkezésére!

06-70-770-2942

 

hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest
hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest
hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest