Kínai ajtó, HiSec biztonsági bejárati ajtó

A HiSec kínai bejárati ajtóról

Néhány szót a távol-keleti biztonsági ajtóról, ami Magyarországon nagyon elterjedt és népszerű, mert körülbelül minden ötödik ajtó kínai. Aki megvette, és nincs vele gondja, az örüljön! Akinek meg gondja van vele, az csak bosszankodik, mert sajnos nagyon sok zárprobléma van a kínai ajtóknál. Szép az ajtó, jól néz ki, jó árban is van, de akkor is egy kartonlapra hajlított fémlemez a borítása, így biztonsági ajtónak nem igazán neveznénk. Több néven is futnak ezek az ajtók: Hisec, Secdoors, Kínai ajtó, 12 pontos ajtó, stb.

Igazából nem akarjuk lehúzni ezt a terméket, mert ezért az árért, amibe kerül - kb. 85-110 ezer forintért -, sokat nem lehet reklamálni. Igazából azért vannak vele problémák, mert nem hozzá értő emberek szerelik be, így akad, szorul az egész, letörik a kilincs, beletörik a kulcs. Az ajtó nyitáskor kattog, ropog, ami mind-mind ajtóbeszerelési, azaz ajtóbeépítési problémára utal.

Megjegyeznénk, hogy a kínai HiSec ajtó a maga kétzáras kivitelével, már egy jobb konstrukció, mint, amit az ismert barkács-áruházakban árulnak 30-50 ezer forintért. Azt a típusú kínai ajtót egyáltalán nem ajánljuk megvételre, mivel sajnos nagyon silány minőségű, csak a baj van vele. Már a kicsomagoláskor behorpad, tönkremegy benne/rajta valami.

A félreértések elkerülése végett újra elmondanánk, mi ZÁRSZERVIZ cég vagyunk, így ezekben az ajtókban zárbetétet, zárszerkezetet cserélünk meghibásodás esetén. A letört kilincset pótoljuk. Kulcselvesztés esetén ajtónyitást, zárnyitást vállalunk. Ajtóbeépítéssel, ajtóberakással, ajtó forgalmazással NEM FOGLALKOZUNK! Ezekre mást kell keresniük!

Kínai ajtó zárbetét-csere új kulcsokkal

A kínai ajtókban lévő zárbetét mérete több méret is lehet, de mindig aszimmetrikus, eltolt méretű zárbetétekről van szó. A betét anyagát tekintve elvileg réz, de munkáink során már találkoztunk olyan kínai betéttel, aminek olyan súlya volt, mint egy fültisztító pálcának. Sőt, valamelyik zárhoz tartozó kulcsnak nagyobb a súlya, mint magának a zárbetétnek. Persze vannak olyan kínai ajtóban már benne lévő zárbetétek, amelyek már közel 8-10 éve működnek, ami egy kész csoda.

Ezekhez a betétekhez elvileg két szervizkulcsot csomagol a gyártó, egy kódoló kulcsot, illetve 5 db lefóliázott végleges kulcsot.

Gondolom, ezzel a praktikával próbálják eladni az ajtót, hogy ez kódolható, amit az emberek el is hisznek. Éppen csak azt felejtik el elmondani, hogy csupán egyszer lehet kódolni, mégpedig a beépítés után. Innentől kezdve csak a végleges kulcsok működtetik az ajtót, a többit el lehet dobni.

Csak a beazonosítás végett, némely kulcsoknak a feje sárga, piros, de van fekete és kék verzió is.

A mi cégünk mindig javasolni szokta ezeknek a betéteknek az azonnali zárcseréjét, mert a betörők nagy szeretettel nyitogatják azokat az ajtókat, amelyekben ilyen gyenge minőségű zárbetétek vannak. Egy ügyes kezű betörőnek egy ilyet kifésülni, kikocogtatni, főleg ha már kikopott a zárbetét hengere, betétenként kb. egy perc.

Úgyhogy cseréltessenek, cseréljenek benne zárbetétet, egy magasabb fokú, biztonsági cilinderre, hogy ne legyen kellemetlen meglepetésben részük, mire hazaérnek a munkából!

A kínai ajtókban lévő zárbetétek méretét az ajtó vastagsága határozza meg, az árát pedig a zárbetét minősége.

A zárbetétek cseréje azonban nem egy egyszerű feladat. Nem teljesen úgy működik, hogy kiveszem, beteszem, meghúzom és kész. Zárszerelésben jártasság, tapasztalat, szaktudás és megfelelő szerszámozottság szükséges hozzá.

Kínai ajtó zárbetét cseréje miatt, hívja ügyfélszolgálatunkat!

Gondolom, honfitársaink osztják „A biztonság az első!“ szlogenünket, így nem véletlenül hangoztatjuk a sürgős kínai ajtó zárbetét cserét! Magáról az ajtóról nem akarunk senkit lebeszélni, mert egyedi kinézetével, szigetelésével, és főként az árával, maximum a műanyag bejárati ajtó vetekszik, annál viszont ez az ajtó többet ér. A zárbetétcsere fontosságát azért tartsák szem előtt, mert a betörők sajátos ajtónyitási technológiákat  alkalmaznak, míg mi a munkahelyen dolgozunk. Ez annyit jelent, hogy a zárbetéteket sérülés- és roncsolásmentesen, kulcs nélkül kinyitják, és szépen kirabolják a lakást.

Egy izraeli, interaktív csapos zárbetét cseréjével ez a probléma kiküszöbölhető, és anyagilag még vállalható is. A zárbetétcsere árairól, időpontjáról tudakozódjon ügyfélszolgálatunknál.

Ajtózárszerviz hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között

+36-70-770-2942

HiSec és Secdoors kínai ajtó zártest csere

A Hisec, Secdoors vagy egyéb bejárati ajtóban ugyanaz a többpontos bevésőzár van beszerelve. Ezek Kínában készülnek és az ajtóval együtt kerülnek beszállításra, majd beszerelésre. A zártesteket csak abban az esetben kell cserélni, ha tönkremegy a szerkezet, vagy eltörik benne a rugó. Egy jól beállított kínai ajtó esetében, ezeknek a záraknak az élettartama akár tíz évet is képes kibírni, ha az ajtó percízen, szakszerűen van beépítve, és az ajtó rendeltetésszerűen van használva.

Kínai ajtózár-szerviz cégünk az év minden munkanapján teljeskörű szervizellátást biztosít ügyfeleinek, a zárbetétcserék mellett, bevésőzárak, másodzárak esetében is gyorsan, szakszerűen, garanciával! Ezeket a feltételeket csakis a cilindermozgatású zártestekre tudjuk alkalmazni. Tollas kulcsos kínai ajtózárakkal nem foglalkozunk!

A kínai biztonsági ajtóknak két fajtája van, az egyzáras- és a kétzáras verzió. A HiSec ajtó mindig két zárral ellátott ajtó. Az egyzáras verzió úgy néz ki, hogy alul egy háromirányú kínai zárszerkezet van beépítve. A kétzáras verziónál ugyanez van, csak fölötte még egy másodzár van elhelyezve, ami azonban csak egy irányba, azaz előrefele reteszel.

Ezekkel a zárszerkezetekkel, zártestekkel, ha bármilyen gond adódik, akkor nem érdemes javítani, szerelgetni, mert valamelyik még ráadásul össze is van szegecselve, úgyhogy itt zártest cserét szoktunk alkalmazni. Cégünk erre fel van készülve, a helyszínen orvosolja ezt a problémát.

Megjegyeznénk, ezek a zártest cserék ritkábban fordulnak elő, inkább a kínai zárbetéteket kell gyakrabban cserélni.

A kínai zártestekből létezik egy ún. nagyobb, illetve egy kisebb testű változat. A nagytestű zárnál kerek, azaz szabályos kör alakú tüskék jönnek ki a zárszerkezetből előre, a kistestű változatnál pedig négyzet alakúak, amelyeknek a sarka le van kerekítve.

Kínai ajtó pajzsok, kilincsek, rozetták

Az elmúlt években több száz komplett ajtókilincs garnitúrát, illetve rozettát cseréltünk ezeken a távol-keleti ajtókon. Nekünk jó üzlet, bár az ügyfeleknek nem biztos, hogy annyira, mert van olyan kínai ajtó, amit beépítenek a kivitelező cégek, és 1-2 hónapon belül már a kézben is marad a kilincs külső- vagy belső része. Ez egyrészt balesetveszélyes, másrészt pedig így nem lehet rendeltetésszerűen használni az ajtót, ezért is szükséges a csere. Általában akik beépítették, azokat már nem nagyon lehet elérni a garancia érvényesítésére, így az ügyfélnek marad az önköltséges kilincs csere egy külsős céggel, pl. velünk.

Mi a munkánk során megmutatjuk az ügyfélnek, hogy miért is tört le az ajtón a kilincs (rossz beépítés), illetve ha ezen tudunk segíteni, pl. beállítással, akkor azt megcsináljuk természetesen grátiszként az ügyfélnek.

Budapesti zárszerviz szolgálatunk jól felszerelt szervizautójában jobbos és balos kínai ajtókilincseket tartunk, már az erősített verziós kivitelben. Az általunk felszerelt kilincsre egy év garanciát biztosítunk!

A második legtöbb probléma a kínai ajtóknál a zárbetétek után, hogy letörik a kilincs, megszakad a menet a pajzsban, valamint fölfeszítik azt és bemennek a lakásba illetéktelen személyek.

Az első generációs kínai pajzsok nagyon gyenge lemezből voltak, simán fel lehetett feszíteni őket, miáltal könnyen be lehet jutni a lakásba. A másik probléma, amellyel sokan keresnek meg minket, hogy letört a kilincs kívülről, vagy belülről, és ezt kellene orvosolni.

A cégünk által felszerelt kínai pajzs már egy erősebb változat, egy év garanciát tudunk rá vállalni.

Egy rövid gondolat még az ajtóról, ha az ajtó nyikorog, ropog, feszül, tehát rosszul van beépítve, azzal mi semmit nem tudunk kezdeni. Kínai ajtó beállítást, beépítést nem vállalunk!

Ha csak némi marást, turbózást, igazítást kell végezni az ellendarabon, azt nagyon szívesen megoldjuk. Ennek a költsége Budapest területén, bruttó 20.000 Ft, ez a munkadíjunk.

hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest
hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest

+36-70-770-2942

hevederzár, hevederzár szerelés, hevederzár szerelés budapest, hevederzár budapest, zárszerelés, zárszerelés budapest