Ajtózár nyitás meghibásodás és kulcselvesztés miatt

Ajtózár nyitás ügyében, az alábbi megoldandó problémák esetében szoktak hozzánk fordulni az ügyfeleink.

Ajtózár nyitásra van szükség, amikor valaki elhagyta a kulcsot és nem tud bemenni a lakásába. Ebben az esetben azért célszerű zárszerelő szakemberhez fordulni, mert kulcselhagyás esetén meg kell fúrni a zárat. Ha ennek mindenki saját maga áll neki, akkor egyrészt könnyen megsérthetik a bejárati ajtót, másrészt nem biztos, hogy tudják, hol kell pontosan elvégezni a fúrást, hogy ki tudják nyitni az ajtót. Amennyiben rossz helyen van megfúrva a zárszerkezet, az ajtó továbbra is zárva marad. Amit ebben a szituációban mindenképpen tudni kell az ügyfélnek, az az, hogy a kellő ismeretekkel rendelkező szakember sérülésmentesen fogja kinyitni az ajtót. Ennek megtörténte után pedig egy egyszerű zárcserével orvosolható a probléma.

A fent leírtak történnek akkor is, ha valaki esetleg rosszul lett bent a lakásban és az ajtó belülről kulcsra van zárva. Az ajtózár-nyitás menete ugyanaz. Fúrás, zárcsere. Ismét hangsúlyozzuk, az ajtó nem sérül!

Előfordulhat olyan szituáció is, amikor a zárszerkezet valamilyen okból kifolyólag meghibásodik, és emiatt nem lehet többé kinyitni az ajtót. Esetleg beletört a kulcs, vagy „átfordult” a kulcs (tollas kulcsok esetében), és azt a továbbiakban nem lehet már kihúzni a zárból. Ezek a leggyakrabban előforduló esetek, amikor szakember bevonása szükséges, a fentiekben részletezett okok miatt.

Ajtózár nyitás házilag nem ajánlott! Hívja zárszerviz cégünket!

Természetesen mindig vannak vállalkozó szellemű egyének, akik saját maguk látnak neki a folyamatnak. Olyan is előfordul, hogy ez sikerül nekik, ám nem ez a jellemző.  Többéves tapasztalatunknak köszönhetően, sok mindent láttunk már és sajnos nagyon sok tönkretett ajtóval találkoztunk. Érdemes belegondolni abba, hogy ha az ajtó a művelet következtében nagyon megsérül, akkor mi lesz a következő lépés. Ajtócsere?  Nos, ez megoldható, de nem a legolcsóbb, sem a legegyszerűbb megoldás.

Az is előfordulhat, hogy nem lesz szükség ajtócserére, ám nagyon csúnya karcolások, bemélyedések, festék lepattanások keletkeznek, az ajtófélfán a feszegetés nyomai látszódnak majd, ami esztétikailag nem egy szép látvány. Ezeken változtatni innentől kezdve nem lehet.

Száz szónak is egy a vége, mindig gondolkodjunk, hogy mit, hogyan és miért csinálunk, és annak milyen következményei lehetnek. Mind anyagi szempontból, mind látvány szempontjából. Csakis ezek után lehet higgadtan és következetesen jó döntést hozni! Tanácsos inkább hozzáértő szakemberre bízni az ajtózár nyitást!

Zárnyitás zárszerelővel sérülésmentesen, zárcsere

Még egy esetet meg kell említenünk, mint amolyan „félmegoldást”.  Itt az ügyfél nekilátott saját maga zárat fúrni. Nem tette tönkre ugyan az ajtót, de mivel nem értett hozzá, leszakította a zárvédő címkét. Megrongálta a kilincsgarnitúrát és tönkretette az egész zárszerkezetet. Ha hozzáértő szakembert hívott volna, aki megfúrja a zárbetétet, akkor az egész műveletet megúszta volna egyetlen zárbetét-cserével. Így azonban pótolni kellett magát a zárszerkezetet, betéttel együtt, be kellett szerezni egy új zárvédő címke garnitúrát, és egy új kilincsgarnitúrát. Ezért jeleztük az előző bekezdésben, amit most újra hangsúlyozunk: gondolkodni, mielőtt cselekszünk! Forduljanak szakemberhez!

Becsapódott ajtózár-nyitása garantáltan sérülésmentesen

Az ajtónyitás – zárnyitás másik tipikusan előforduló esete, amikor a lakásajtó becsapódott az ügyfél mögött. Természetesen, ahogy az már lenni szokott, kulcs az nincs nála, és az ajtón kívül a kilincs helyett egy gomb van, így esélytelen visszajutni a lakásba. Ezt nevezzük kizáródásnak.

Itt is lehet házi barkácsolást igénybe venni. Ki-ki eldöntheti, hogy milyen módon oldja meg ezt a problémát. Kollégáink becsapódott ajtó esetén, garantáltan rongálás- és roncsolásmentesen nyitják ki a bejárati ajtót! Nem fog sérülni sem a zár, sem az ajtó! Hívjanak minket!

Sérülésmentes ajtó- és zárnyitás budapesti kiszállással

Cégünk szakemberei GARANTÁLTAN sérülésmentesen nyitják ki Önnek az ajtaját, bármilyen okból kifolyólag kell is azt nyitni! Ez a művelet 20.000 és 30.000 Ft közötti, egyszeri nyitási költségből megoldható.

Ha önmaguk állnak neki a nyitásnak, vagy a házmesterre, okoskodó szomszédra bízzák azt, akkor a legrosszabb esetben új ajtó, vagy új címke, kilincsgarnitúra, zárszerkezet, zárbetét, stb. extra költségei fogja terhelni a zsebüket. És mivel a fentieknek beszereléséhez szakember kell, az ő munkadíjukat is ki kell majd fizetni. Mindenki mérlegeljen, hogy a szakember díját egyetlen alkalommal, mint egyszeri költséget szeretné kifizetni, vagy pedig a többi extra költséggel együtt.

Minden esetben a nyitás során a munkát úgy végezzük el, hogy az ajtó ne sérüljön! Amennyiben ez valamilyen okból kifolyólag nem lehetséges, azt a helyszínen mindig előre közöljük!

Ajtózár-nyitás szolgáltatásunk igénybe vehető az alábbi problémák esetében:

  • nem nyílik/záródik az ajtó – elromlott zár esete
  • sürgősségi ajtónyitás
  • nehezen- vagy nem működik a zárszerkezet
  • kizárta magát
  • ha elveszett a kulcs
  • ha beletört a kulcs a zárba
  • betörés utáni helyreállítás esetén

Ha mégis úgy gondolja, hogy a zárnyitás egy egyszerű folyamat és otthon nekiáll, hogy saját maga megoldja a fellépő problémát, de valamilyen ok miatt ez mégsem sikerül, forduljon hozzánk bizalommal!

06-70-770-2942

ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár nyitás, ajtózár nyitás Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár nyitás Pest megye
ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár csere, ajtózár csere Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár csere Pest megye
ajtózár, ajtózár Budapest, ajtózár csere, ajtózár csere Budapest, ajtózár Pest megye, ajtózár csere Pest megye